Architect or LandmarkValidating 3D source data

Werkomgeving: Pad

3D-brongegevens controleren

Architectuur: Architectuur > terrein

Landschap: Landschap > Creëer terreinmodel

Gebruik het commando 3D-brongegevens controleren voor je het terreinmodel creëert, om de 3D-brongegevens op fouten te controleren. Het is ook mogelijk de brongegevens van een bestaand terreinmodel te controleren. Als er zich een probleem voordoet vanwege foute brongegevens voor het terreinmodel, verschijnt er automatisch een waarschuwing. Je kan een terreinmodel met foutieve brongegevens wel nog steeds aanmaken, maar de resultaten zullen niet altijd zijn zoals verwacht.

Bij de volgende problemen ontstaan foutmeldingen:

Gedupliceerde 3D-gegevenspunten of polygonen

Samenvallende of verticaal geplaatste 3D-gegevenspunten

Ontbrekende brongegevens

Om 3D-brongegevens te controleren:

Selecteer de brongegevens (3D-loci, 3D-polygonen of bakens) die je wilt controleren.

Selecteer het commando.

Als de brongegevens geldig zijn, verschijnt de melding dat er geen problemen werden gevonden. Ga verder met het creëren van het terreinmodel zoals beschreven in Een terreinmodel creëren.

Als de brongegevens fouten bevatten, bijvoorbeeld polygonen die elkaar kruisen, wordt dit aangegeven.

Onder bepaalde omstandigheden zal er worden voorgesteld fouten te corrigeren door via een klik op een knop foutieve gegevens te wijzigen of te wissen.

Wanneer de problemen zijn opgelost, klik je op Sluiten.

Voer het commando 3D-brongegevens controleren opnieuw uit om zeker te zijn dat alle problemen zijn opgelost.

3D-polygonen vereenvoudigen